jueves, 21 de mayo de 2015

APROVAT EL PRINCIPI D’ACORD PEL CONVENI DEL SECTOR D’ARTS GRÀFIQUES DE CATALUNYADSC_0016

El divendres dia 15 de Maig, es va ratificar en assemblea el principi d’acord al que es va arribar pel Conveni d’Arts Gràfiques, Manipulats de Paper i Cartró, Editorials i Indústries Auxiliars de Catalunya.
A la votació van participar aproximadament un centenar de delegats i delegades d’aquest sector. D’ells la majoria va votar a favor del conveni, 2 vots en blanc i 1 vot en contra. Així doncs, el preacord ha quedat ratificat i la UGT de Catalunya recolzarà la signatura d’aquest acord en la propera reunió.
El preacord, que té vigència per als anys 2015 i 2016, evita la desregulació del sector que pretenien les patronals i impedeix la pretensió empresarial de la distribució de les vacances en qualsevol data i es manté l’antiguitat.
En matèria de salaris, s’ha pactat una pujada del 0,6% per a aquest any i d’un 0,8% per al 2016, posant fi d’aquesta manera a la congelació salarial que han patit els treballadors i les treballadores durant dels últims quatre anys.
El proper dia 26 de maig està prevista la signatura del conveni, que afectarà uns 40.000 treballadors i treballadores de Catalunya.

No hay comentarios:

Publicar un comentario