viernes, 5 de junio de 2015

La UGT no accepta l’acord signat per CCOO i la direcció de Portaventura

port-aventura
 
La UGT de Catalunya – PortAventura no ha signat el conveni al que s’ha subscrit CCOO i l’empresa perquè significa l’aplicació d’unes mesures agressives que incrementaran la precarietat laboral i l’augment d’una subcontractació que comportarà la debilitació de la representació sindical, això comportarà més rebaixa dels drets dels treballadors i treballadores. Alguns dels motius principals que apareixen a l’acord són els següents:
  • S’eliminen els números mínims de contractats fixos discontinus. Aquesta mesura implica que PortAventura podrà continuar amb la seva política d’acomiadaments selectius que practica des del 2009, així doncs, podrà augmentar la seva subcontractació.
  • Molts treballadors cobraran 300 euros menys. Una nova mesura és la creació d’una nova categoria que vindrà a percebre 670€ nets al mes. Abans es cobraven 980€.
  • Pèrdua de drets. El personal de determinades categories per cursar la baixa voluntària hauran de donar un termini de preavís de 3 mesos, abans eran 15 dies.
  • Els dies d’assumptes propis no es podran ajuntar amb les vacances, ni amb festius ni amb descansos setmanals.

Des de la UGT de Catalunya convoquem mobilitzacions –13, 20 i 27 de juny– en contra d’una direcció que l’únic que vol es debilitar l’estabilitat dels llocs de treball de la plantilla i fer desaparèixer els seus drets. Demà, 5 de juny, estan citades les parts davant del Tribunal laboral de Catalunya a Tarragona, on hi haurà la primera oportunitat d’arribar a un acord. Si es donés aquesta situació la UGT convocarà assemblea on els treballadors i les treballadores decidiran si es signa o no.

No hay comentarios:

Publicar un comentario